Offline | Gluskap K37 | Status: 47

Kamphundar!!

2009-02-07 23:17

"Man ska inte tro allt som står i tidningen"
Tydligen så gäller det bara när man själv vill...

I aftonbladet står det om ett spädbarn som blev dödat av familjens hundar, en jack russel och en Staffordshire bull terrier. Läs artikeln här!

Jag är nu så innerligt trött på att läsa om kamphundar hit och dit!
Min kära sambo, jensejense, har lagt in kommentare och jag kan inte mer än säga att han skriver precis det jag anser.

Jag är trött på alla människor som har sådana fördomar mot kamphundar pga media. Hur många av dessa människor som anser att kampraserna borde förbjudas, avlivas, skjutas bla bla bla, har EGENTLIGEN träffat en renrasig hund i gruppen kamphundar?

Oftast är de hundattacker som det står om i tidningarna blandraser, tyvärr. Men det är också pga att det är så lätt att få tag på blandraserna till en billig peng, jämfört med 12000 för renrasigt. Märk väl, jag har absolut inget emot blandraser!! Men jag förespråkar helt enkelt en kontrollerad avel, med bra avelsdjur!

Iaf tillbaks till ämnet, jag vet inte mer vad jag ska skriva mer än att jag är trött på att försvara mitt val av hundras! Det är varken min hund det är fel på, eller mig.
Det är oftast inte fel på hunden som attackerar, utan dess ägerare!
___________________________________________________________________

Men, sen kan jag även tycka att det är upp till samhället att lära sig hur man ska bete sig!
En dag band jag min tjej utanför affären, när jag kommer ut (i sista stund för att förhindra att något skulle kunna hända) står där än fet kärring och ska klappa min fastbundna hund!
    
Hur ska jag kunna ta ansvar för vad min hund gör i det läget när kärringen är så j*vla dum och ska klappa henne när hon inte kommer någonstans? Ingenting hände därför att jag kom ut och kärringen inte kom fram till henne. Men varje hund försvarar sig när den känner sig trängd, helt normalt...
___________________________________________________________________

Min hund har hjälpt några hundrädda, de var hundrädda när de kom, speciellt när de såg en "kamphund" men när de gick hem ville de vara hundvakt och ta hunden med sig och kröp runt på golvet med henne. Gav henne godis från sin egen mun osv osv.

Visst har hon visat under sitt liv med mig att hon är terrier, envis! Men som med alla hundar måste man aktivera och fostra! Hon har ett hjärta av guld och kommer aldrig att kunna ersättas!
Den som har fördomar mot kamphundar får gärna träffa min tjej, hon bevisar motsatsen, precis som alla andra som är fostrade på ett bra sätt!

Nu är jag trött och allt bara blir rörigt känns det som... så nog bäst att sluta nu =)

 


Kommentarer

2009-02-08 22:37:55
Är ganska så trött på det med, snack hit och dit och bla bla och allt förstoras upp så i media osv..

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 9 besökare

Hammnehög M43
2009-03-31 12:15
jojo K59
2009-02-11 08:53
pasht K35
2009-02-09 22:39
laaban M41
2009-02-09 20:06