Offline | Jenny K34 | Status: 59

:)

2009-02-06 02:17

Ja, idag har det inte varit så kallt iaf, 8 minus tror jag. Så i morse tog jag en liten sväng med sparken, båda hundarna älskar ju att springa så :) Och Iowa älskar ju även att dra ;) Men Lucy är för ung för att dra, så hon får bara springa med :)

Annars idag har vi gosat mycket, tränat lite (mycket hjärngympa idag) Sen kom Simon och Harry över (Harry är Iowas och Lucys rottweiler kompis) =) Mkt bus och gos blev det :)

Ja, jag blev ju medlem här för ett par dagar sedan. Tänkte tala om att båda mina hundar är omplacerings hundar iaf. Iowa har jag haft sedan aug 2008. Hon är 4 år och har tidigare levt som draghund. Jag känner dom som ägde henne innan, och dom har en stor verksamhet, dom har ca 60 hundar. Och dom har turist verksamhet på vintern. Och Iowa har alltid varit lite halvblyg, och på slutet ville hon inte dra mera överhuvudtaget när det kom nya männsikor hela tiden. Så då beslutade dom att försöka omplacera henne. Och jag var dit och hälsade på och blev kär i Iowa dirket, tog hem henne då iaf :) Från början fick jag jobba jättemkt med henne för att få henne trygg, hon var ju inte van att bo inne och såna saker. Men nu idag är hon en underbar hund :) Hon älskar att mysa i soffan :) Hehe. Hon tycker om andra männsikor o.s.v Jag själv tycker i alla fall att jag gjort ett bra jobb med en fyra årig hund som är en husky och som bott ute hela sitt liv och som var osäker och rädd för andra männsikor. Men ingenting är ju omöjligt :)

Kom i kontakt med dom när vi i familjen skaffade en hund därifrån för snart 3 år sedan, brodern till min alaskan husky tik. Sen började vi umågs med dom och så. Men jag hade även en husky därifrån förut, en hane som hette Isak. Som jag skaffade i oktober 2007. 4 år var han när jag och Jörgen tog hand om honom. Vi hade han i 7 månader, min första egna hund. Underbar på alla sätt och vis.. Men i maj i fjol började han bete sig underligt.. Och en dag var jag på väg ner i tvättstugan, Isak var med, lös. Då kom Jörgen hem från jobbet. Och Isak var nästan alltid lös. Han var lydig :) Men då stack han, första och sista gången. Jörgen tog bilen och åkte efter, Isak älskade att åka bil. Och Isak stannade för att kissa, då ropade Jörgen på Isak och han hoppade glatt in i framsätet. Men då när dom åkt en bit, så hög Isak mot Jörgen. Dom kom hem, Jörgen talade om vad som hänt.. Sen fick vi reda på att han hade hjärntumör..

Jag blev helt förkrossad, min älskade hund var sjuk. Men jag avlivade honom, fanns ju inte så många val. Jag har växt upp med hund, men Isak var min första egna hund, det är alltid något speciellt.. Han var alltid med mig, vart jag än var så var han med. Vi var verkligen bästa vänner. Saknar han än idag. När jag ringde veterinären och beställde tid för avlivning är det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv.. Det var så jobbigt allting. Min älskade vän skulle dö, min bästa vän. Men jag och Jörgen var med Isak hela vägen ut.. Vila i frid vännen min :) Älskar dig, du finns alltid i mitt hjärta.

Ja, och så Lucy då.. Min andra hund jag har nu :) En kompis till mig visste att jag tagit bort min älskade Isak, men att jag ville ha en ny hund efter ett tag, eftersom att jag älskar hundar. Men jag ville vänta ett tag. Så hon ringde mig, i mitten på oktober i fjol och talade om att hon hade en kompis med en 7 månaders blandras som eventuellt skulle omplaceras. Men jag sa till henne att jag hade skaffat Iowa. Men jag ville ju så gärna se vad det var för hund :) Ja, jag och Jörgen åkte och tittade på Lucy. Och jag tyckte hon var så fin och så. Pratade med hennes husse och frågade varför han kanske skulle omplacera henne. Han sa precis som det var. Han hade fått jobb i finland, och han skulle jobba kvar där och insåg att han ej hade tid för Lucy längre och ville det bästa för henne. Han ville ju behålla jobbet han hade med tanke på att det är så så svårt att få jobb idag. Det förstår jag ju. Och han ville ju helst att någon runt östersund skulle ta hand om henne så han kunde fortsätta träffa henne ibland. Men Jörgen var ju lite tvkesam eftersom att vi har Iowa. Men jag sa till Lucys husse att vi skulle fundera. Men han undrade om vi kanske kunde vara hundvakt åt henne i 2 veckor.. Men jag blev fäst vid Lucy när jag träffade henne, dels för att hon var så gosig och för att hon verkade så speciell.. Jag och Jörgen åkte hem, funderade. Och det slutade med att vi hade henne dom där två veckorna då. Och just när jag tog henne kom hon in i sitt första löp :p Och jag lärde känna Lucy och hon är en underbar hund, det tycker min sambo med. Så sen dess har hon varit här :) Hon får stanna här med oss :) Iowa är också lycklig för sin hundkompis :) Jag tror också att Lucy hjälpte Iowa mkt med att bli lite tuffare, eftersom att Lucy är så positiv och glad i allt o alla :)

Jag trivs med båda mina hundar, dom är pigga, glada, snälla, positiva, bra psyke, adrig visat aggresivitet mot något eller någon :) Älskar dom båda två. Men jag glömmer aldrig Isak.. Synd att du inte finns med mig längre :( Men vi ses nån gång igen :D

Jag älskar ju även såklart mina två katter, dom söta busfröna :P :D



Kommentarer

2009-02-07 17:47:53
=o)
2009-02-06 20:40:27
Spännande bakgrund till bilderna du lagt ut på Djurvärld...jag ser fram emot att se mer av dina hundar och höra mer om era äventyr..."Nisse"

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 3 besökare

Evianna K38
2009-02-13 14:22
Hammnehög M43
2009-02-07 17:47
Staffnizze K58
2009-02-06 20:40