Offline | Lina K41 | Status: 3

Malignt Lymfom

2008-04-07 19:52

För ca en månad sen hittade jag knölar på Svenssons hals. Paniken grep tag i mig och jag tänkte direkt på CANCER. Så jag ringde min vet och bokade tid. Det skulle ta en vecka innan vi fick komma dit. Under tiden blev Svensson trött, sov nästan hela dagar. Orkade inte leka och vägrade äta. Han fick antibiotika som han skulle äta i tio dagar. Vi skulle höra av oss om inte knutorna hade gått ner på dessa dagar och om han blev sämre.

Redan efter tredje dagen blev han sitt gamla jag, och vi slappnade av lite. När kuren var slut va han pigg som en nötkärna men hade fortfarande knutorna kvar. Så jag rinde till vet som sa att dom ville ta prover på knutorna. Så vi åkte dit. Han blev sövd och dom tog blodprov och en biopsid av knutan. Två timmar senare kunde jag hämta han och fick då reda på att blod provet va negativt (ingen FeLV eller FIV, FIP). Det kändes ju ganska skönt. Det andra provet skulle ta en vecka innan dom fick tillbaka provresultaten. Men dom trodde inte att det skulle vara nått allvarligt iom att han inte var så gammal (han är 6 månader).

Nu har det gått en vecka sedan vi var iväg och Svensson har varit pigg. I dag ringde vet. Tyvärr hade hon inga glada nyheter. Svensson har Manilgnt Lymfom, som tyvärr inte går att bota. Vi kan sätta honom på cellgiftsbehandlig men det gör bara att han kan leva lite längre. Ska ringa till Helsingborgsdjursjukhus i morgon och prata med en specialist. Får se vad han/ hon säger.

Nu ska jag mysa i sofan med mina små vilddjur. 

 

   


Kommentarer

2008-04-09 18:41:50
Beklagar verkligen det inträffande. Hur lång tid har katten på sig att leva om man inte sätter han på cellgiftsbehandling?
Är det vanligt att katter får det?
Du behöver inte svara om du tycker det är jobbit, massor av styrkekramar till dig. MVH Annica

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 3 besökare

bellabus83 K40
2008-04-09 08:43
Netisen K35
2008-04-08 18:57
Hammnehög M43
2008-04-08 08:41