Offline | Ruby River´s K55 | Status: 218

Dött??

2011-07-27 15:09

Vad har hänt här, egentligen??? Helt dött  ju...ingen som skriver nåt längre....
Vad säger ni, ska vi sätta lite fart på sidan igen? Det är trots allt en sida där vi kan dela erfarenheter om våra djur.

Jag har själv varit väldigt dålig på att skriva här, men funderar på att skärpa till mig!

På ett år händer det ganska mycket. Ska försöka sammanfatta det lite snabbt.
För snart ett år sedan hände något väldigt tragiskt. Ruby River´s Denzel föll ner på gatan, och dog, bara 13 månader gammal. Trots obduktion och ett stort antal prover fann man ingen annan orsak än cirkulationssvikt, dvs massiv hjärtinfarkt. Han hade inget hjärtfel, men han blev helt enkelt ihjälskrämd. Ett hårt slag för familjen, som året innan förlorade sin gamla hund, som iofs "bara" var 8 år. Efter en tids sorgearbete bestämde vi att Matrix skulle få flytta till familjen i stället. Det har fungerat utmärkt, och han har utvecklats enormt under detta år.

Ungefär samtidigt som Matrix flyttade, fick vi tillbaka då 3-åriga Mistral, då det inte längre fungerade med familjen. Hon har anpassat sig fint här hemma, och vi kan inte se några av de problem som fanns i hennes tidigare familj. (Därmed inte sagt att problemen inte fanns) Jag tror, personligen, att det endast hade med rangordning att göra...hon försökte klättra, och tog rang över dottern, och då uppstod ett problem, så klart.

Achilles och jag startade för första gången i en lydnadstävling, och fick ett första pris, och blev 4:a av 16 ekipage. Under hösten fortsatte vår utbildning till tjänstehundsekipage, och tog flera steg framåt i denna.
Eftersom vintern var som den var, så hade vi ett ganska långt uppehåll. Då finslipade vi lite på lydnaden, som hör till. I mars fortsatte så utbildningen, och gick in i en väldigt intensiv fas. Om man missade ett kurstillfälle, missade man väldigt mycket, så det gällde att hänga på.
Precis i sluttampen, hade vi en träningskväll inplanerad, och jag var på väg till denna när jag fick besked om att min mormor låg döende på sjukhuset....hon hade hastigt insjuknat....
Handbromsvändning, hem i ilfart, packa lite snabbt, och sen iväg till Stockholm, för att "hinna" se henne vid liv en sista gång... Mamma  och jag vakade hela natten. Under helgen som gick förbättrades mormors tillstånd, och hon överlevde, mirakulöst.
Tillbaka hem till Småland efter en ganska sömnlös helg, för att jobba.....

Tillbaka till tjänstehundsutbildningen....i början av juni avlade vi vårat certifikatsprov, och är nu godkänt Tjänstehunds-ekipage för hemvärnet. En och en halv vecka senare lades jag in på Eksjö lasarett för en operation. Har nu varit hemma i 5½ veckor efter det.

Under hela året har jag påbörjat träningen av "ungdomarna". Vi ägnar oss mycket åt lek i början av träningen. Detta gör vi för att bygga upp kontakten mellan hunden o mig. När den finns, går inlärning och träning som en dans. Det är så härligt när man ser deras arbetsglädje!! Då vet man!!

I mars i år kom också Ruby River´s Diaz tillbaka till oss. Så då har uppbyggnaden på våran kontakt också startat. Det går över förväntan!!

Ja, det händer lite på ett år, som sagt!!
Jag önskar er alla en fortsatt trevlig sommar, och hoppas att vi kan få lite fart på DjurVärld nu!

Ha det gott!Kommentarer

2011-09-09 05:38:06
Ja, och även jag måste erkänna att jag inte varit inne på länge.
Men tycker som er att det är synd på en sån bra sida.
Kanske hojta till på FB så att folk hittar in igen ? :)
2011-08-31 13:54:31
Jag håller med er Ruby River.
Det har varit mycket med allt i sommar.

Nu måste vi berätta för alla att denna site finns.
Ha de underbart.
Vi hörs

Blogginlägg:
Besökslogg:
Totalt 8 besökare

jynsen K30
2012-09-12 21:00
Catharina K38
2011-10-16 14:56
Djurvärld M15
2011-10-16 14:53
Xicat M42
2011-09-14 15:58