Offline | Ruby River´s K56 | Status: 218

Hur länge får den leva?

2009-05-29 12:45

Idag fick jag reda på att kvinnan som hade våran Nemo, som avlivades för att hon inte kunde hantera honom, har skaffat en ny hund...
Med tanke på hennes förflutna, med hur många hundar som helst, som hon sedan avlivat av konstiga skäl, undrar jag nu hur länge den nya stackars hunden ska få leva....
Och jag lider redan med uppfödaren!!

Varför är det så svårt för folk att säga till henne att hon inte ska ha hund???? Hon kan inte ta hand om en hund!! Hon borde skaffa sig en plysh-hund!! Den lider åtminstone inte....

Tyvärr har den här historien gjort mig väldigt misstänksam. Jag kommer att kolla, dubbelkolla, och trippelkolla vem jag säljer valpar i framtiden.

I helgen som gick, var vi i Sävsjö och hade bruksläger.
Jag lärde mig väldigt mycket, främst om min egen hund.
Jag har ju tränat sök med Achilles tidigare, så spår var nästan helt nytt för honom. Kluriga som de är, hundarna, försökte han att vinda in spåret, i stället för att doppa nosen i backen och hitta godisarna!!! Redan andra dagen fattade han vad jag ville att han skulle göra!! Fantastiskt!!
Fjärde dagen gick han ett spår som legat i tre timmar. Han spårade som om han aldrig gjort annat.
Lite stolt blir man ju!!

Det var också väldigt roligt att se "barnen" arbeta!! Niki spårade jättefint!! Trots att hon inte har spårat särskilt mycket, så plockade hon upp spåren som ingenting och sen gick tåget!
Ett spår som hon fick var liiite långt, och i det andra var det väldigt torrt, vilket gör det svårare, särskilt för en orutinerad hund. Hon snurrade lite, men kom sedan på "rätt" spår, och hittade slutet.
Och det var bara första dagen.
Andra dagen fick hon ett spår som gick lite hur som helst....där vildsvin hade bökat, i snår, och allt möjligt......Men slutet hittade hon!! Duktig tjej!!
Tredje dagen fick  hon ett spår som Sara hade gått själv, och det gick kanonbra!!! Så synd att hon på sista sträckan råkade komma in på ett annat spår som låg lite för nära hennes....hon missade ju på så sätt slutet, och belöningen gick om intet. Fast hon fick den ju sen ändå!!
Med Niki tränade vi också mycket socialisering. Hon var lös i klubbstugan på kvällarna när vi satt och åt (och drack:-)). Hon gick runt och fick lite mat både här och där. Det gick bra! Hon försöker verkligen att skrämmas, men när ingen går på det så bara gillar hon läget, liksom!! Duktig!!

Sen var ju Veronica och Nico med på lägret också!! De har inte spårat alls mycket sen i september förra året. Det syntes inte kan jag säga.
Han var jätteduktig i spåret, och löste de allra flesta situationer. Matte var så exalterad av hans resultat, så hon körde både kvällsspår och nattspår!! Och det gick bra, det med.
De tränar ju också freestyle, och Nico är jätteduktig på det!

Thelma jobbar också fint i spåret. Har lite bråttom ibland, och missar vinklarna, men hon hittar snabbt tillbaka och löser situationerna jättefint!! Vad gör man inte för bollen??
Hon är väldigt nogrann ändå, och när Sara har fått ner tempot lite, så blir det kanonbra!!
Sen är det bara lydnaden och budföringen kvar........I september åker vi!!

Snart är det ett läger till. Också det i Sävsjö, men denna gången med Sävsjö BK. Mest lydnad, tror jag det blir.

I dag blir Prinsessan 4 veckor!!! Snart kommer hon!!

Kram på er! Trevlig helg!
Susanne



Kommentarer

Inga kommentarer, Var den första som skriver!

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 10 besökare

Notzotzon K43
2009-10-12 22:06
johannastr K35
2009-09-15 13:39
Gucci M42
2009-06-09 14:29
Budda K68
2009-06-05 07:16