Offline | Ruby River´s K56 | Status: 218

Regn i spåret.

2009-07-09 18:24

Eftersom det varit så varmt i flera veckor nu, så har det ju inte blivit så mycket arbete för hundarnas del, men så idag så bestämde jag mig för att vi skulle spåra lite....
Det var ju uppehåll, så jag tyckte det passade bra.

Sagt och gjort. Joachim la ett spår åt Athos, medans jag la två spår, ett åt Achilles och ett åt Daphne. Sedan gick vi båda hem för att vänta på att spåren skulle ligga till sig lite.
Och vad händer då......???
Jo, det börjar ösregna!!!

För Athos skull spelar det ju ingen större roll....han ska ju klara det ändå, men Achilles och Daphne har ju inte lika mycket spårvana, så jag blev lite orolig....
Efter 45 minuter gick jag i alla fall ut med Achilles, och det visade sig att han inte alls hade några problem att hitta spåret trots att det hade regnat.

Daphne däremot....jag vet innte vad hon spårade, men inte var det mitt spår i alla fall.....
Hon hittade några korvbitar, men långt ifrån alla!!!
Jag selade av och så gick vi hem igen. Då hade det började det regna igen.

När jag sen skulle gå med Athos, så öppnade sig himlen. Det bara öste ner!!! Vi satt vid bilen och väntade en stund tills det värsta slutade. Sedan gick vi. Han spårade jättefint fram till första pinnen ungefär....sen skulle han kissa, och nosa lite här och lite där....sa till honom på skarpen att detta inte någon promenad, utan att vi faktiskt arbetade. Då gick han på igen, och gick jättebra. Tog vinkeln klockrent, och sedan in i skogen. Hittade både pinnar och korv, men sedan vet jag inte vad han spårade, för när han skulle tagit till höger, skulle han envsit till vänster....han hade tappat spåret....

Drog mig tillbaka mot det området där jag visste att spåret låg, ungefär....
Efter en stund hittade han spåret igen, och sedan spårade han jäätefint ända till slutet. Där låg bollen!! Jippie!! Lekte en stund med den, och sen gick vi in igen.

Genomblöt och kall var både Athos och jag, men det var ändå skönt att komma ut lite....han behövde verkligen få arbeta lite. Tog en varm dusch, och sedan gick jag och hundarna och la oss på värmedynan i sängen, och vilade och värmde oss.
Mysigt!!!

I morgon ska vi hämta vår bil...ni vet, den som la av på E4:an förra veckan.....
Det var turbon som hade rasat, så nu har de bytt den!! Häligt!!

Trevlig helg på er, alla!



Kommentarer

2009-07-10 08:09:15
Att jag inte tänkte på det at man kunde ha lagt spår när det regnade så.... ja just det jag har ju ingen regnjacka så var det ju... Måste köpa en men jag skulle gärna vilja vänta så jag kunde köpa en lite fodrad som jag kan ha till hösten. Det är ju snart höst! haha!!


Va skönt att det lagat bilen. Hoppas hoppas att den ska funka nu.

Själva ska vi till banken idag och fixa med lånet... e lite nervös undar varför?


Kram

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 7 besökare

johannastr K34
2009-09-15 13:34
Catharina K38
2009-07-16 14:50
Hammnehög M43
2009-07-11 16:12
Budda K68
2009-07-10 21:09