Sortera efter:
2009-02-08 14:11

Lösdrift

I en del hästannonser står det ju att krav är tex, daglig utevistelse, hästkompisar och box. Ej lösdrift kan det ju också stå ibland.
Vad tycker ni om lösdrift?
2009-02-08 14:17
Vad menas med lösdrift??? Inte så hemma på hästar.
2009-02-09 13:41

Kort sagt att hästen går ute dygnet runt och har en ligghall som den kan gå in i. Den går alltså inte ute några timmar för att sen tas in i ett stall och stå i box/spilta resten av dagen som dom flesta hästar gör.

2009-07-23 11:55
Okey, konceptet kanske är bra för dom som inte har så mycket tid med sina hästar. Men ur min synpunkt så anser jag att det är bättre att ha box. Om man har lösdrift så är man inte så mycket med hästen som man annars är. Hästen lär sig mycket bättre om man går mellan hage och box varje dag. Då för den övningar varje dag.
2009-07-28 19:14
Lösdrift i sig behöver inte betyda att man inte är och jobbar eller umgås med sina hästar lika mycket som om dom skulle stå uppstallade...för de allra flesta hästar så är det nog ur ren hälsosynpunkt bättre med lösdrift. Förutom de MYCKET frusna hästarna, och klippta tävlingshästar kanske. Sedan handlar det ju mer om bekvämlighet för hästägaren, vilket jag inte förnekar att jag ochså föredrar.
2009-09-24 15:05

Hästar kan ju lära sig mycekt även om de står på lösdrift.
Väljer jag att ha hästen på lösdrift handlar det inte om att jag inte har tid, det är bättre för hästen att få gå ute. Den är faktiskt gjord för det. Det är väl mer ur vår bekvämlighetssynpunkt egentligen som hästar står i uppstallade i box/spilta. 
Man behöver ju inte ägna hästen mindre tid bara för att den får gå i hagen dygnet runt.

2010-11-21 22:24
Men om det är övning att ta in den från hagen till boxen varje dag känns det ju lite lame. Det finns ju så mycket annat som man kan öva med isåfall, jag tror att hästen enbart går in för den vet att det finns mat där inne. Jag tror inte alls på boxar, det är ren lathet hos människan. Och det är ju så att deras hälsa blir bättre av att stå ute än att stå och andas in massa damm och skit. Den är skapad för att leva ute och ha 2000kvm i tunnland vilket vi aldrig kan ge den. Jag har själv mina hästar i box, en islandshäst och ett varmblod dom står i box p.g.a att vårat stall som vi är uppstallade i inte har en ligghall som man måste ha. Sen så kan man ju inte bara släppa ut en känslig ras på lösdrift om den stått i box för då blir det kallt och dom kan få ont i ryggen eller stela och liknanade. Sen helst ska den ju ha hö\\ensilage dygnet runt för att hålla värmen och inte slösa energi. Sen tycker jag inte att man ägnar mindre tid för dom står i en hage. Om jag ser från synvinkel skulle jag inte vilja vara instängd i en liten fyrkantig box i flera timmar.

Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier