Sortera efter:
2009-02-09 19:49

\"kamphund\"

Minst en gång i veckan får jag höra du har ju sånna där "kamphundar" och varje gång blir man lika arg och ledsen för mina hundar är inga "kamphundar" dom är världens goaste och snällaste. Men bara för att vissa inte kan ta hand om sina hundar på rätt sätt så får alla skit för det och det är fan inte rättvist. Jag har inte ens kunnat gå valpkurs med mina för att "sånna" hundar är inte välkommna :( Fler som har samma problem, det vet jag att det är så klart men vore kul att veta hur ni reagerar på sånna kommentarer.
2009-02-09 20:41

Vad säger du.. Inte välkomna för rasens skull. Har jag aldrig hört förrut. Helt sjukt.
Varför på detta viset.
Vi skulle själva startat en samlingsplats. Där alla är välkomna. =o)
Ha de bäst.
Söt bild i tråden

2009-02-09 22:33

Kan inte mer än hålla med. Får också höra ofta att min hund är farlig och hans ras. Blir så arg om det med kursen, borde ju inte spela nån roll vilken ras man har ? ..Så sjukt !

Stå på dig, visa att "kamphundar" är minst lika snälla som andra raser.

2009-02-10 08:31

Hej på dig.......ja du, det existerar "grupperingar" inom alla områden och fördomar haglar friskt...speciellt från de  som aldrig träffat en hund av den här typen. Visst har många bidragit till att förstöra dess rykte och det får vi lida för när de tappat intresset sedan de insett att det var jobbigt att ha hund.....vi jobar i motvind, helt klart men det enda vi kan göra är att vara goda !ambassadörer" för vår ras.......en hund blir vad du gör den till inte vad folk i allmänhet tror att den är från uppblåsta artiklar i media. Det finns alldeles för många olämpliga hundägare och det får många hundar lida för. Se dig om efter andra hundföreningar som kanske har en vidare syn på hunden som art. Lycka till......

2009-02-10 10:28

Det låter ju hemskt att du inte får vara med på valpkurs bara föra tt du har en "kamphund". Kanske om det varit en vuxen hund att man haft lite mer förståelse från deras sida, men nu handlar det ju om en valp. Även om jag ändå inte riktigt förstår varför du inte får vara med.
En som brukar hålla kurser på ridskolan där jag är har en amstaff eller nåt, och den verkar hur mysig som helst. Har sett andra "kamphundar" också som verkar väldigt snälla och trevliga.
Det är synd att några ska förstöra ryktet för en hel ras, och att man dessutom klumpar ihop några raser som kamphund. Mycket av det är väl bortavlat? Eftersom man ju inte får kampa med sin hund längre.
Men en hund blir ju i det stora hela vad man gör den till. Vi hade en underbar och supertrevlig Flat, men han hade ju inte varit lika snäll om han varit hos fel person.

2009-02-10 12:29
Till Hammehög.  Brukshundsklubbar i småland är väldigt trångsynta när det gäller min ras man är helt enkelt inte välkommen och det är förjävligt och ortättvist. Har aldrig sett tecken på att mina skulle vara aggresiva på nått vis. kan ju tycka att om dom nu anser att det är därför vi inte får komma så borde väl dom raserna få ännu mer chans att få vara med för att motverka att nått ska hända eller är jag helt ute och cyklar ????
2009-02-10 18:04
Hm, alla brukshundsklubbar jag har varit i kontakt med tillåter "kamphundar". De får tydligen inte neka en specifik ras fick jag höra från min klubb.

Det är nog tyvärr bara till att vänja dig. Själv så har jag mördarhund och barnslaktare och allt jag hört.
Till och med en kärring som frågade om det var en sån där som det brukade stå i tidningarna om... och om den bits.. jag bara hon är valp... jaha svarar kärringen och kör in fingrarna i munnen på henne...
2009-02-10 18:30

Haha..lätt ju jävla normalt, när det gäller gamla kärringar har ja bara mött positiva sånna

-ÄR det en Pitbull

-Ja

-Å va roligt, dom är ju så fina..

 men snart kommer det säkert en mindre positiv, nåt annat väntar ja mig inte..

2009-02-10 21:44
Gluskap : Synd att man ska få höra så mycket dumt! Förstår mig inte på dessa människor alltså.. Min är med en "mördarhund" enligt dem flesta här hemma, man blir rent ut sagt arg/ledsen..
2009-02-11 10:42
 Va synd. Det är ju inte rätt att dom inte får vara med:(
2009-02-11 15:32

Sån är den bistra sanningen i det här landet tyvärr, Lustigt att hundinstruktörer o annat "kunnigt" folk inte ser "kamphundarna" på det sätt dom förtjänar, som vilken annan hund som helst.

 

Om kamphundarna fick vara med, inte bara på valpkurser utan alla kurser som finns skulle säkert antalet olyckor med raser och korsningar av "kamphund" minska, många av dom som har dessa hundar har ju tyvärr ingen erfarenhet av så starka hundar och tyvärr ibland, ingen erfarenhet av hundar alls. skulle dessa människor vara välkommna på hundklubbarna så dom kunde lära sig att kontrollera sin hund tror ja allt skulle se bättre ut.. 


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier