Sortera efter:
2009-02-14 17:52

ensam!!!

Vår lila staffe vill absolut inte bli lämnad ensam hemma! Idag när vi skulle lämna henne hemma för vi skulle köra till Malmö, så hörde min sambo en jäkla smäl och så att allt i från köksfönstret hade trillat ner. Då hade vovven hoppat upp på fönstret och krossat de och skurit sig på tassen! Måste hjälp med att lära henne va ensam!!! 
2009-02-14 18:35
Vi tränade våran hund för detta. Först lät vi henne vara ensam i 1 min. Sedan 2 min. Sedan 5 min. Så här fick vi kämpa med henne till hon blev lugn. Detta tog nog oss 1-2 veckor kom jag ihåg. Grannarna var arga på oss... =o)
Jag hoppas vekligen att ni får rätt med detta. KÄMPA PÅ... GE INTE UPP!

Det är du som är ledaren. Glöm inte detta.
2009-02-15 09:53

Dundas var likadan när han var liten.... men som Gucci säger så gjorde vi likadant...bara typ gick en runda runt huset eller något och sen in igen och sen förlänger man tiden... Ibland när vi var hemma så stängde vi dörren till rummet för att låta honom vara själv en stund. Där kan du också börja med typ 5min och sen öka. Detta hjälpte för oss iallafall.... Värt ett test. Lycka till!

2009-02-15 11:39
träning träning träning, sen avgränsa så dom inte har tillgång till hela huset/lägenheten. Sen får mina sitta i sin bur ibland för där känner dom sig lugna och får ro. Har du testat det?
2009-02-15 19:04
Som tidigare skrivits så måste man träna! Börja små stunder och stegvis öka på ensamtiden när hunden är redo.
Min tjej har bara tillgång till vår hall när hon ska vara ensam, där har hon leksaker, ben, gömt godis och sin säng. Det passar henne bra, där är hon trygg!

Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier