Sortera efter:
2009-02-18 15:03

Hoppar på folk när vi får främmande m.m.

Min hund hoppar på folk när dom kommer och hälsar på. Han blir alldeles tokig och glad och snurrar runt och springer upp och ner för trapporna. Varför?Vi har testat att vara lugna själva, klappat han och gett han uppmärksamhet.Vi har testat att säga åt han på skarpen att det är fel med bestämd röst många gånger.Vi har även testat att släppa ut han på baklongen där han gillar att vara och sedan släppa in han till den främmande men han hoppade iaf.Sen är det ingen skillnad på om dom som hälsar på kommer mycket hem till oss,han är lika dan iaf.Annars är han ju så fin och lugn och det är väldigt synd att han ska bli så här just när det kommer folk hit. Men det är bara i början som han hoppar och har sig, efter ett tag så ligger han och sover inprincip.Tidigare har han bott med en han hund som var hoppig och sprallig och glad när det kom folk. Kan det vara en vana han har fått?Hur ska jag gå till väga?Tack på förhand!Mvh Madelene
2009-02-18 23:21

Jag tycker att du och alla som träffar hunden ska strunta i honom, ge honom ingen uppmärksamhet alls, varken klappar, prata med honom eller titta på honom förrän han är lugn. Han har inget behov av att alla ska klappa på honom egentligen!

Det är ingen bra stämmning för hunden att vara så exalterad, så visa honom att det inte är ok genom att ignorera honom, och när han lugnar ner sig och lägger sig ner eller går och gör annat så är det helt okej att hälsa på honom. Tänk på att vara lugn och även de som ska hälsa på honom ska vara lugna.

När jag kommer hem och min hund blir så exalterad så kan det ta väldigt lång tid innan jag ens visar att jag vet att hon finns där, just för jag vill att hon ska ha bra stämmning.

2009-02-19 08:20

Okej tack det ska vi prova! :)

2009-03-11 12:43

Våran hund var också så där. Han blev överlycklig när nån kom, även vi förstås.
Ibland lät vi honom vara, lite beroende på vem som kom, och hur uppspelt han var. Vi brukade sätta honom innan man öppnade dörren, och ibland höll en av oss fast han så att han skulle stanna där han var. Eller sa åt han att gå och lägga sig på sin plats så fick han vänta lite med att hälsa.

Syrrans sambos hund är också så, blir jätteglad när det kommer nån, skäller mycket och vill hälsa så fort man öppnar dörren. Han får gå och lägga sig och sen mer eller mindre ignorerar man han tills han ahr lugnat ner sig, och det funkar oftast bra.

2009-03-25 08:26

Om han inte klarar ligga stilla när folk kommer så kanske ni ska ta in honom i ett annat rum tills folket har kommit in tagit av sig och satt sig ner.

Står folket upp kanske han blir mer uppspelt så säg att de ska sätta sig ner, sen släpper ni lugnt in hunden ingen ska bry sig om honom och inte titta på honom.

Ha en godis bit i handen så ni avleder hans uppmärksamhet om han skulle börja hoppa eller så när ni ska släppa ut honom från rummet. Det är viktigt att ni är lugna inte utstrålar en nervös energi om vad som ska ske??? Låtsas som ingenting och han kommer säkert att gå och lägga sig efter ett tag när han märker att ingen bryr sig.

 

Men mitt tips är att sätta in han i ett annat rum , med er eller utan om han klarar det och släppa ut han så fort alla gäster satt sig ner, lite övning så kommer det nog gå bra.

hör av dej hur du provat och hur det går.

2009-04-21 12:59

Testa med att få in hunden i ett rum där gästerna inte ska vara. När det plingar på dörren, och han blir uppspelt, så kan du ta in honom i t.e.x vardagsrummet men kom ihåg att ha öppen dörr och samtidigt hålla honom kvar i rummet. Det första gångerna du övar kanske det inte går så bra, och när han blir upphetsad kanske han springer ut ur det bestämda rummet. Då ska du ta ett grepp runt det lösa skinnet runt nacken, säga ett skarpt "NEJ!" , och ta in honom i sittande ställning i rummet igen. Säg till gästerna att ignorera honom under övningarna. Öva gärna med en kompis som kommer och plingar på ibland och går in. När hunden har klarat övningen och är lugn, så kan du belöna med en liten godbit, och självklart med att han får träffa gästerna! Lycka till!:D

2009-05-04 17:54

Hur har det gått med hoppandet, några framsteg och har våra råd hjälp er??

Skriv gärna och berätta vi undrar!!!


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier