Sortera efter:
2009-09-05 07:34

Hundens slickande

Har börjat fundera på varför hundar hela tiden ska slicka på en? Dundas har blivit helt extrem, han ger sig inte. Han slabbar för fulla muggar. Men varför? Varför slickas hundar egentligen? Någon som vet? Tycker det hade varit íntressant att veta. Hittad något forum där det stod att det kunde vara för tillgivelse, dominans och stress. Det stod även att "Rottweiler är benägen till att använda slick beteende." Någon som vet?
2009-09-19 16:06

Jag tror nog på stress, dominans eller liknande. Mitt tips är att vara konsekvent med att inte tillåta det. Såg faktiskt något liknande på ett avsnitt av Mannen som talar med hundar och han tyckte att alla beteenden som lutar åt bestatthet ska korrigeras, dvs inte tillåtas. Lycka till!

P.S. Ett annat tips är att fråga en veterinär eller en hundtränare :)

2009-09-19 17:28

Jag tror att det beror lite på HUR han slickas. För ibland slickar ju hundarna när dom känner en lukt för att förstärka den.. Så om en hund luktar på dina byxor och sen börjar slicka lite och fortsätter lukta så är det ju för att förstärka lukten.

 

Sen har jag säkert fått allt om bakfoten här med, men om en hund slickar en annan hund i mungipan så är det för att visa underlägsenhet... är det inte lika till oss då?

2010-05-03 23:55

absolut ska man inte tillåta "besatthet" men en hund kan slicka pga stress, men oxå när hunden vill visa underlägsenhet. det är hundars sätt att visa att du är ledare men du ska sj inte hålla på å pussa på hunden då det kan visa på att du är underlägsen hunden (såg det på ett hund program) du behöver inte korrigera det om det inte blir till en "besatthet" min hund får komma å ge mig en puss eller så men sen är det bra. det är hennes sätt att visa att hon har hört mig när ja rättat henne eller när hon gjort nåt duktig så vill hon ge mig en puss. absolut inget fel!

Precis som ejlila säger: "om en hund slickar en annan hund i mungipan så är det för att visa underlägsenhet" stämmer!


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier