Sortera efter:
2009-09-18 18:56

Avmaskning på katt?

Hej igen!Kom på nu en fråga.Jag vet inte hur jag ska göra vi provat alla avmaskningsmedel som finns men de är mkt envisa våra missar de förstår inte att man vill hjälpa dem.Spotar ut tabletter även om vi gömmer i maten så går de inte ditt etc.Är det någon som har tips på avmaskning?Alla förslag är välkommna./R-M
2009-09-19 16:00

Ett tips är att använda Baminth - en ganska tjock kräm som dessutom bara behöver användas en gång. Får man inte in det i munnen kan du kleta ut det på en tass eller ett framben - de kommer garanterat slicka i sig det då de ska "tvätta bort" det. Det är så jag gör och det funkar klockrent =)

Lycka till!

2009-09-20 10:11

Svar till Torptjejen K35.

Tack för tipset jag har provat det förut på missarna det var ett tag sedan.Ska prova det om inte det funkar så ringer jag till Vetrenären om råd.

2009-09-23 14:22

Är det utekatter du har så är det Axilur som gäller den tar ALL mask. Banminh tar inte all mask.

Mina är svåra som bara den att avmaska, då jag fick in 2 kattungar vars mamma var utekatt så avmaskades de med lytande Axilur och då även mina andra katter. Bara ta den dosen de ska ha i sprutan in med sprutan i munnen och ge dem. Mina funkar det ej att lura i dem piller eller pasta eller flytande. Min ena katt 11 år han struntar blankt i om han blir kladdig om tassen.. 

2009-09-26 09:51

Svar till Cypress K41.

Känner igen det där problemet suck vad gör man?De kom ju ut för ett tag sedan med en avmaskningstablett på Apoteket som ska smaka kött räcker dock jag tror att det va 1 tablett nejdå det funkade inte Bamith, Axilur har provat tom receptbelagt som vetrenären skrev ut då dreglade det ut ifrån dem de fick i nacken  men skulle trycka av med en pimpet ja det är ett dilema men man måste ju avmaska dem.Ska prata med vetrinären om de kan hjälpa en att avmaska.De är utekatter förut när vi bodde i Stockholm va de innekatter.Tack ändå för tipset.

2010-06-22 11:31
vi brukar lösa upp tableterna i vatten å ta en spruta å spruta in i munen. funkar också jätte bra

Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier