Sortera efter:
2009-10-27 17:43

Akut hem sökes

Hej, jag har två hon katter i ca 4 års åldern ej steriliserade, syskon
Blandras chartreux/bondkatt Keliga och beter sig ibland som hundar.
Min mamma har ni blivit allergisk och vi måste göra oss av med våra underbara katter och vi vill inte behöva avliva dem:(så finns det någon vänlig själv som vill ge dessa katter ett hem.hör av er. Vi bor i västerås
2009-11-01 10:39

Oansvariga verkar ni vara.För det första ska man sterilisera sina katter(om man ej vill ha kattungar)Både grymt och oansvarigt.

Ska jag vara ärlig så är det en väldigt orsak att skylla på för jag kan slå vad om att många har det som en extremt dålig ursäkt att skylla på att man har blivit allergisk.

 

Hoppas ni i alla fall har hjärta att katterna får somna in med en spruta hos vetrinär annars ska man ej kalla sigt djurvän enligt mig.

2009-11-01 12:19

Jag kan förstå dig på ett sätt, men jag tycker samtidigt du gör lite påhopp. Allergi kan ju faktiskt komma senare. Jag vet några som när jag var lite hade hund som dom fick omplacera för att dom upptäckte att lilla dottern blivit allergisk. Det är inget man måste veta om från början.

Det är väl bra att dom försöker hitta nya hem åt katterna. Jag förstår inte varför man ska avliva fullt friska djur. Men tycker du att det är den enda utvägen, så tycker jag att du nästan är lika "dum" som du tycker att dom är.

2009-11-01 21:46

min mamma var allergisk mot kaniner först, sen utökade sig allergin o hon hamna p sjukan.

så du ska inte tala om djurvän.

jag har räddat djur sedan jag gick i lågstadiet. så tala i sömnnen du 

2009-11-01 21:46
2009-11-03 14:34

Jag talar om HUR VERKLIGENHETEN är, varför tror du/ni att det finns så många katter som far illa för folk skiter i sina djur, det är roligt för stunden sen är det ej lika roligt.Jag vet att det är sant till en viss del det jag påstår för hade folk taget hand om sina djur så hade inte djurhemmen behövs och speciellt inte så många katthem det finns och fler behövs.

 

Jag vet att man kan bli allergisk senare livet men en del blir det så fort de skffar sitt djur, finns faktiskt och tycker man ska testa sig INNAN man skaffar djur för att se om man tål det annars blir det oändligt lidande både för ägaren och framförallt djuret som  får flaxa mellan olika hem hela tiden, hur skulle du/ni känna er att bli behandlad som en leksak fram och tillbaks?

 

Detta är inget påhopp detta var min och är min åsikt.

Jag är ej dum JAG TÄNKER PÅ djurens bästa som tyvärr inte många andra djurägare gör, kolla på statisken om hur många som har djurförbud i sverige varför tror ni att de har det?För att de vårdar sina djur eller?Hur dum får man vara då är ni ju ni som är dumma som ej ser problemet som vi har i sverige och med dessa oskyldiga katter som lämnas för vinden för att dö.

 

 

2009-11-03 20:01
man behöver ju inte sterilisera katter vi har en 8 årig honkatt som inte är steriliserad hon äter p-piller. jag skulle gärna villa ha katterna men min mamma och pappa säger NEJ annars skulle jag ta dem tyvärr:(
2009-11-04 03:42
vi ahr haft katt sedan jag var  år . så tala för dig själv
2009-11-04 13:28

Ja vad ska man börja.

För det första eftersom du tar åt dig så så måste ju en del av det jag säger är sant eller.Märks att du är ugn och vet inte mycket om ett ansvar till att vara djurägare.Du verkar inte förstå PROBLEMET.

fia14.Är imot p.piller(bra att ni skyddar katten med nåt)Men gillar katten detta?Eller gör ni det för er själva.Dels så mår katten bättre av istället att tvnga i katten p piller tycker det är grymt och om katten är borta ett tag så kan det bli kattungar men det kanske ni vill ha?Om ni ej vill ha det så tycker jag att det är väldigt själviskt att låta katten gå och ha en lust då är det bättre både för kattens hälsa och för ekonomin.

 

 

2009-11-04 19:28

Ja visst finns det många som missköter sina djur, och inte borde ha djur. Men bara för att man inte kan ha kvar katten/hunden så missköter man inte djuret.
Sen finns det också dom som är allergisk mot tex hundvalpar men tål vuxna hundar,
Och det är faktiskt bättre att hitta ett nytt hem åt katterna, än att släppa ut dom och tänka tt dom fårklara sig själva.

Vad är det som säger att katten/hunden blir slit och slängvara bara för att den får byta hem? alla hästar som säljs då? Ska man avliva hästen för att man inte kan/vill ha kvar hästen?

2009-11-09 21:52

Alltså detta är till dig Sofia81

Jag kan förstå din oro, för jag vet verkligen oxå hur illa djur kan fara. Men det är verkligen ett påhopp mot denna tjejen och du ska vara äldre än henne. Visa lite respekt. Om du nu vet vad det är. Du verkar ju inte veta vad allergi är och innebär. Visst kanske det inte är schysst mot katten i långa loppet att låta den gå på p-piller..men anledningen att man kanske väljer det kan oxå bero på att det är en stor kostnad att sterilisera en honkatt. Det kostar mer än att kastrera en hankatt. Hade det ej varit så dyrt så hade kanske fler steriliserat sina katter. Jag håller verkligen oxå med om att det är ju inte som hon missköter katterna eller tänker överge dom som många andra gör...som du då skriver..hon försöker ju hitta hem åt dom. Jag har själv hjälpt många katter så jag om nån vet hur det är etc. Har tyvärr även fått lämna ifrån mig min katt då den inte trivdes att vara inomhus så hon fick komma tillbaka till landet igen..där hon nu stortrivs och jag kan träffa henne när jag så önskar. Jag vet dessutom att hon har det bra.

Sen ska du veta gällande allergi att det är ett väldigt konstigt fenomen. Det är precis som Nila skriver att man kan tex vara allergisk mot valpar men ej mot vuxna hundar. Precis som att du bara kan vara allergisk mot visa raser. Även när det gäller katter. Visa djur är mer allergivänliga än andra. Sen är det urinet,salivet och kvalstret i pälsen som man är allergisk mot och inget annat. Oftast är det urinet och/eller salivet faktiskt.

Och Nila håller med dig där med ang det m hästen...

Så Sofia81 ta dig en liten tankeställare innan du skriver ett svar på detta...


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier