Sortera efter:
2009-10-30 18:19

Hund och katt

Min syster och hennes kille hr nyss fått barn. Dom har en hund och en att och vi är just nu kattvakt då dom inte vill ha kvar katten då dom tycker det blir lite mycket med bebis, katt och hund,och är lite rädd att katten ska göra något mot den lilla. Katten har (sen dom köpte henne) alltid bott med hund.
Jag ska köpa en valp och få hem den lagom till jul. Jag tycker mycket om katten, den är väldigt social, gosig och vill gärna vara med. Skulle jag ha en katt vill jag ha en katt som henne. Mina föräldrar, som jag bor med just nu, tycker att det blir nog mycket jobb med valpen, och det kommer ju bli en del jobb, det är jag medveten om. Mamma tycker att det kanske skulle bli lite utrymme om jag skulle ha en 1:a när jag flyttar hemifrån om någa månader förhoppningsvis. Men det kan ju bli en 2:a också om jag hittar en med bra hyra. Pappa är mest inne på att om hund och katt blir osams så är det ju hunden som åker på stryk.
Om hund och katt får växa upp tillsammans (katten är bara 1 år) så brukar det ju gå bra. Men är det värt risken? Pappa tycker inte det, och mamma tycker väl egentligen inte heller det. Men jag vill gärna ha katten också, och skulle gärna pröva i alla fall.
Ni som har/hft katt och hund, vad säger ni?
2009-11-01 10:34

Tycker att det är så oansvarigt att skaffa katt för att sen när man skaffar familj att skita i katten, hjärtlösa människor finns det gått om.Vad säge att det är katten som kan göra barnet illa det kan även hunden göra men det jag menar är att en katt blir inte aggrisiv ogtan anledning.En katt som blir det har oftast dåliga erfarenheter sen tidigare.

 

Tycker att det är skandal och vidrigt att inte din syster tar hand om deras katt.

 

Med andra ord det är värt och ha katt är det bästa som finns.

2009-11-01 12:15

Nu var det ju inte det fårgan handlade om egentligen.
Men, katten är väldigt snäll, men kan ju kmma åt överallt, hoppa ner i vaggen, lägga sig på barnet m.m.. Har en kompis vars föräldrar när dom fick henne hade katt som dom tog bort för katten hoppade ner till barnet och la sig, kanske på henne jag vet inte, blev väldigt vaktig om barnet.
Sen finns det ju många som omplacerar/säljer sin hund för att dom bildar familj också.
Självklart kan hunden också göra nåt med barnet det säger jag inget om. Personligen litar jag inte fullt ut på den hunden, men det hör inte till frågan.
Frågan var om ni tycker att det går bra att ha katt och hund tillsammans.

2009-11-01 14:50

Varför inte, känns det som om man har tid till båda så varför inte och så kanske de blir ett fint sällskap till vandra.

Vi har både haft hund och katt tillsammans i min familj och det har funkat utmärkt, blev bästa vänner till slut.

Lycka till med ditt val.

2009-11-02 12:48

Det är lite  så jag tänker också, att hunden och katten får sällskap av varandra. Nu är det ju inte säkert att det funkar, men katten är ju så pass ung än och har bott med hund, och valpen får ju bo med katt direkt den kommer till mig. Så förhoppningsvis kommer dom bra överens.


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier