Sortera efter:
2008-03-27 10:07

NYA REGLER 1 MAJ

En ny lag/regel ska införas den 1 Maj. Då man ska ha uppsyn till sin hund minst 2 gånger dagligen. Ingen ska behöva vara ensam mer än 6 timmar.
Det heter också att hundar ska få behovet av "social kontakt" tillgodosett. (Gäller även för katter)
2008-03-27 10:13

MYCKET Mycket bra regler. Varför i hela friden skaffar man hund om man inte kan vara med honom/henne??? MYCKET BRA REGEL. Hundarna kommer att vifta mer på sina svansar. Även hundägarna gör tummen upp. NICE

2008-03-27 11:41

 

Jag trodde det var självklart att man har nån som tar hand om hunden eller liknade när man jobbar eller så.Trodde det redan var en "oskriven lag"  Jag får bara dåligt samvete jag vart borta 20-60 min om dagen. Men ibland är det ju så att man "måste" låta den va ensam lite längre. Sånt änder ju bara det inte blir til en vana. Det är mycket skriverir i detta ämmne. Man ska inte skaffa sig ett djur om man inte har tid. Det många gör men då finns det ju hunddagis eller dogwalker men det är ganska dyrt mer än 2000 i månaden. Bättre hitta nån bekant eller nåt som kan se över hunden för en billig peng.

2008-03-27 17:21

Detta trodde faktiskt jag med att det redan var en "lag".
Men min gammla hund behöver (nästan) aldrig vara hemma själv, Jag jobbar ju hemma, inte för han vet om det, Han bara sover hela dagen..
Förutom när man tvingar ut han genom dörren...
Han tycker inte om kyla, regn och snö... Precis som jag :D

2008-03-31 14:46

Om man inte får lämna sin hund ensam (oavsett anledning) hur kontrolleras denna lag...? Eller är det endast som riktmärke. Jämför med bilparkering (inte bokstavligen nu...men ändå) så finns en parkeringslapp för att veta hur länge man stått parkerad...hur kollas detta med tiden på de 6 timmarna?

2008-03-31 20:54
Alla som har fast anställning och jobbar 8 timmar/dag får säga upp sig från och med 1 Maj. Använd eget sunt förnuft och be myndigheterna sluta ödsla tid, energi och pengar på självklarheter. Snart ska vi ha husdjurs poliser som kontrollerar att du inte lämnar ditt husdjur mer än 6 timmer/dag. Vi har redan "whanna be poliser" idag som kollar hur du beter dig när du slänger dina sopor...
2008-04-03 18:12
Lagen är inte till för att jävlas med hundägare. Det är ju hunden man värnar om. Ett familjedjur som upplever det högst onaturligt att vara ensam...  I princip är det djurplågeri att lämna ett så socialt djur med så stort behov av gemenskap ensamt. Det är därför det har lagts till.

Och inte behöver man sluta jobba heltid, men man får kanske göra sig besväret att hitta någon som kan hjälpa till med hunden några timmar om dagen.
2008-04-07 07:36
Hej. Det låter väl som om man ska nyttja sunt förnuft och tänka sig mer än en gång INNAN man skaffar hund (husdjur). Men så har det väl alltid varit så ha´t gött!

Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier