Sortera efter:
2008-02-23 21:25

Uppfödare

Får ni uppfödare alltid sålt alla valpar?Hur går ni tillväga annars?
Säljer ni dem billigare?MVH Johan
2008-03-27 15:05
Menar du att man endast föder upp för att tjäna pengar på det?
2008-03-27 22:10

Nej man föder inte upp för at tjäna pengar på det. Isånna fall måste man har massproduktion och vem vill köpa av en sån kennel? Inte jag iaf... Man gör det för att det är kul, det är ju en hobby kan man säga. Allt som kostar med parning, foder, vetrinärskosnader, Stamtavlor, avmaskning, leksaker, mediciner om valparna blir sjuka... Sedan tid, tider är pengar oxå ....

2008-03-28 11:59
Jag vet ett bra sätt att tjäna pengar. Sponsorer... Men saken är. HUR/VEM vill sponsra en när det gäller Uppfödare och valpar? Ett bra sätt att starta sin karriär som uppfödare. Ett plus i kanten åt dem som vill sponsra
2008-04-18 10:33

De största uppfödarna som är mest känd inom sin ras brukar aldrig ha några problem att få bort sina hundar. Men då har man mycket kontakter, även utomlands.

Men vanligast är väl också att sänka priset för att bli av med valparna är de nått en viss ålder. Men jag har även hört om uppfödare som avlivar fullt friska valpar för att de inte får dem sålda. Väldigt dumt, som uppfödare tycker jag att man bör tänka på att det kan vara svårt att bli av med alla valpar inom en viss tid och att man kanske behöver behålla nån lite längre innan man hittar rätt ägare (vilket de flesta uppfödare även gör men det finns ju alltid rötägg)

 

//linda 

2008-04-20 13:15

Som en av tre (!) uppfodare av Belgisk Vallhund Laekenois i Sverige är det liiiite svårt att förstå ditt resonemang, Linda....Det finns inte heller så hemskt många uppfödare i hela världen av just Laekenois...
Skulle det inte vara lättare då att få iväg sina valpar...???

Just nu finns det en uppfödare i Sverige som snackar skit om alla andra, och drar sedan egen nytta av det...och kallar sig själv en STOR uppfödare....
Är det verkligen den vägen man ska behöva gå?? Att svärta ner andra för att själv bli, så att säga, "stor"??

Då har jag hellre valpar kvar lite längre, faktiskt.....

Ta inte illa upp nu, Linda, men hundvärlden är, tyvärr, ett tjuv-och rackarspel......
Valpköpare har oftast ingen aning om vad som sker "bakom scenen", vilket är SKÖÖNT!!
Man ska dock ta ansvar som uppfödare, även efter det att valpen har flyttat till sitt nya hem.
Hur många STORA uppfödare tänker på det...? Eller gör just detta....bryr sig??

Och precis som Sara skriver, håller man på med uppfödning i liten skala, dvs ca 1 kull om året, så tjänar man inga pengar. Tvärtom....det kostar mer än man får tillbaka!! Och är man en seriös uppfödare, så säljer man till ett lägre pris, om nu valpköparen kanske inte har 8000-10000 kr att lägga på en valp, men kan erbjuda ett kanonbra hem och liv....ska man då hellre ha kvar, eller ännu värre......(Gud förbjude) avliva denna valp??
Inte jag i alla fall!!!

Detta är ju bara mina åsikter!!! Vill väcka en liten tankegång om hur det faktiskt kan gå till.....

Kom gärna med "mothugg"!!!

MVH
Susanne, Kennel Ruby River´s

2008-04-20 15:39

det jag menar med stor uppfödare är inte kvantiteten utan snarare efterfrågan från just den kenneln från folk som söker den rasen och givetvis kvaliten på hundarna. Men visst får även "stora" uppfödare sänka priser osv för att bli av med hundar, men de har sällan problem att bli av med valpar och måste behålla dem en längre tid. Många gånger har de kullar tingade innan tiken ens valpat och valpköpare som står på kö. Visst, dessa kennlar är inte så många i sverige men det är dessa kennlar jag menar när jag pratar om stora kennlar. Kennlar som jobbat för att göra sig ett namn i hundvärlden pga kvaliteten på hundar och som vill ha resultat av sin uppfödning, som kräver saker av sina valpköpare och som håller koll på sina avkommor.

Att man har en lite mer ovanligare ras, som i ditt fall med laeke, de är ju ännu inte så vanliga i sverige. Kan både vara en för och en nackdel. Beroende på ras och "inriktning" på sin avel (bruks, utställning) Helt enkelt vad det är för folk som får upp ögonen för rasen och vad  man som uppfödare har för krav på sina valpköpare. Som uppfödare av en så aktiv och energisk ras som malle/laeke är så måste man givetvis ha lite mer krav på sina valpköpare än de som säljer en hund av sällskapsras, då kraven rasen har inte är lika höga. 

 Sedan håller jag helt klart med om att ger man sig in i uppfödning för vinstintresse så borde man nog se sig om efter något annat för att gå i vinst. Uppfödning är ju lite som lottning. Har du tur så hittar man valpköpre till alla sina valpar tills de är 8 veckor, valpningen går smärtfritt, tik och valpar får vara friska osv mn det kan lika gärna gå åt andra håller och då är det ens frågan om man får tillbaka all de pengar man fått lagt ut på hundarna.  

Sedan håller jag också med om att det är väl bättre att gå ner i pris och låta hunden få ett riktigt hem än sälja till högre pris och en valpköpare det itne känns bra med eller avliva valpen.

Sedan att det är mycket skitsnack från en uppfödare om en annan är nog rätt vanligt, det märker man när man är ute och "jagar" valp och kontaktar flera intressanta kennlar, mer eller mindre kända, för att höra sig för innan man tingar en valp. Tyvärr så gick jag i den fällan när jag köpte min första hund och efter det så lär man sig att det är rätt dumt att lita blint på en uppfödare utan att själv ta reda på fakta först. Så jag ahr iaf lärt mig att börjar en uppfödare snacka skit om någon annan uppfödare så ska man nog dra åt sig öronen och kolla fakta först, speciellt om de hela tiden försöker lyfta fram sig själv. Många av de stora uppfödarna, som jag pratade om tidigare, brukar tom lyfta fram andra kennlar och deras hundar. Nu har jag enbart stött på en enda sådan kennel själv som jag köpt hund ifrån, men jag vill gärna tro att de är flera. (kanske är jag blåögd som tror att det finns fler sådana men sådan är jag) 

Men jag håller med dig i allt du skrivit. =) Jag är rätt dålig på att argumentera för min sak, men det är väl träning som behövs =) Hopaps jag täckte de eventuella frågetecknen, annars får jag väl försöka mig på det igen =)

 

MVH

Linda 

 

2008-04-20 16:01

Linda!!

Utmärkt argument!! Inget fel på det alls!!!
Jag köper allt!½

MVH
Susanne


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier