Sortera efter:
2008-11-05 11:58

Hudinflamation...

Upptäckte en skrämmande sak i helgen...Min lille ögonsten har fått hudinflamation (tror dom)...Upptäckte att han hade en bula på huvudet, bak vid örat.Ringde veterinären och hon trodde att det kunde vara körtelinflamation eftersom att det satt precis vid den punkten där och att det varade osv...När jag kom dit igår, sa dom att det var lika bra att söva honom för att komma åt riktigt och se vad det var. Han somnade och sen rakade dom huvudet på honom. Det visade sig att han hade någon inflamation i huden och att det var större än vi trodde från första början, inte nog med det...de hade börjat sprida sig...så det positiva var att vi upptäckte det i tid innan det hade spridit sig på hela honom. Nu ska vi smörja såret med en kortison salva och så får han antibiotika tabletter. Detta ska vi hålla på med nu i 10dagar, har det inte försvunnit då så ska vi åka tillbaka igen för att ta prover.... Lite rädd är man ju att det inte ska försvinna.... Någon som varit med om något liknande?
2008-11-06 09:40
Men urs, Låter jätte tråkigt :/ Hoppas det försvinner och att det inte är något som stannar kvar!
2008-11-10 19:19

hej vår hund hade fukteksem och sen hade han precis som din knölar som där var var i och man kunde trycka ut massa goja ur dem och sen blödde det lite. Vi fick raka henne på de ställena som det var på, men tyvärr så lyckades ingen doktor komma till rätta med det, ingen pencillin eller salvor hjälpte, jo dock för stunden men det kom alltid tillbaka och speciellt om hon var stressad.

Hon kliade sig så mycket så att det stänkte blod på våra väggar, riktigt äckligt och man fick ju panik av att hon mådde så dåligt av det. Det slutade faktiskt med att vi avlivade henne för hon blev ledsen och mådde så dåligt av detta + att hon kräktes väldigt mycket.

 

Jag vill absolut inte skrämma dig och vår hund hade även mycket problem med kräkningar som man heller aldrig kom till rätta med, röntgen eller kamera visade inget fel på henne och hon kräkte minst 1 gång om dagen. Så det var även en stor stor anledning till avlivning,hon mådde inte bra och vi kunde inte hjälpa henne. s

Jag hoppas verkligen att du får hjälp och att din hund kommer att må bättre, jag håller tummar och tår. Håll oss gärna uppdaterade , och har du frågor så tveka inte och ställ dem, ska hjälpa dig så gott jag kan. Detta blev långt men jag lider med er. Många kramar

 

2008-11-13 10:51

Tack för svar..Beklagar din hund!.

Ja det är hemskt, inte alls roligt.

Men jag tycker faktiskt att det börjar försvinna nu, börjar se bra ut.

Så jag håller tummarna att det försvinner och inte kommer tillbaka igen.

Han ska äta tabletter en vecka till sen sa det va så gott som borta enligt veterinären...

 

2008-11-14 15:21

oh va roligt att höra att din hund e på bättringsvägen, nu håller vi tummarna att det inte kommer fler gånger. Har veterinären sagt att det kan komma igen eller så?

 

2008-11-14 16:33
nej vererinären sa att efter denna kuren skulle det försvinna annars fick vi komma in igen... förhoppningsvis försvinner det nu för alltid... men han har känslig hud, eller hela han är känslig...fått byta foder, badat han och ibland på sommaren får han massa utslag på magen... massa öroninflamation osv *trist* förhoppningsvis har han haft vad han ska nu!
2008-11-22 10:44

Usch då, ja då har han haft sin beskärda del ju. Men tyvärr är rottweiler så avlata att det är svårt att få fina exemplar utan en massa sjukdommar på köpet. Så trist när det blir så med vissa raser.

Jag hoppas verkligen det blir bra nu, men skriv här hur det går!

2008-11-22 10:44

Usch då, ja då har han haft sin beskärda del ju. Men tyvärr är rottweiler så avlata att det är svårt att få fina exemplar utan en massa sjukdommar på köpet. Så trist när det blir så med vissa raser.

Jag hoppas verkligen det blir bra nu, men skriv här hur det går!

2008-11-29 13:14
Tråkigt med din hund, hoppas att han blir bra. Jag har en schäfer han har också hudproblem eller rättare sagt han är allergisk mot damm och kvalster får imunspruta 1gång/månad + höst o vinter sår på kroppen och måste äta penicillin ca en gång/månad inte roligt alls. kram från mej o chiefen

Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier