Sortera efter:
2009-01-16 21:34

Hur viktigt är priset vid hästköp?

Hur mycket ska man egentligen tänka på priset när man letar häst?
Jag vill inte ha någon tävlingshäst på hög nivå och vill inte köpa en så dyr häst.
Men det behöver ju inte vara nåt fel på en "billig" häst för 25 000 kr eller kanske för 15 000 kr.
Jag hittade en häst i en annons för 25 000 kr som jag tyckte verkade bra, men som står för långt bort för mig för att åka och titta på den. Min kompis frågade direkt varför den var så billig och om det var nåt fel på den.
Hur tänker ni när ni har letat/sålt häst?
2009-01-16 22:22

Man ska inte kolla på priset, Min sköthäst var liksom en nordsvensk/halvblod. Denna ville dom ha 15000kr för. Jag letade häst i den prisklassen, men slutade med att jag va fodervärd på denna underbara häst istället. =) Priset är inte det viktigaste, det viktigaste är ATT NI PASSAR IHOP!! Inte priset, i Våra ögon som ÄGER hästen i fråga är hästen värd betydligt mer än vad som vi köpt den för!!
Extriören är VIKTIG, du måste kolla upp benställning och dylikt, då ser du om hästen ser bra ut i benen, annars kan den få problem senare! En kompis till mig gjorde så, hon köpte en travare som inte var bra ställd i benen, vad hände? Jo hästen fick problem med benen, blev halt gång på gång osv.

Kolla gärna om DU får "Låna" den 1 månad. SÅ du ser om du passar med den!! Det kan gå bra första gången, men sen kanske det smäller till och då har du köpt en häst som du kanske egentligen INTE passar med.. Därav har INTE jag köpt någon häst! Jag ha haft turen på MIN sida hela tiden, att jag ALLTID haft hästar att rida.!
jag ska börja rida en Ponny nu igen, eller snart! Som bara står, för ägaren är rädd för den! Som sen ska säljas. Sen ett sto, en större häst! =P Som sagt! GE DET TID! RUSA INTE FRAM FÖR ATT ÄGA EN EGEN HÄST! DET ÄR DET VÄRSTA DU KAN GÖRA!! JAG LOVAR DIG!!

Hoppas detta kan hjälpa dig lite. !

2009-01-17 11:13
Jag skulle aldrig köpa en häst som jag inte tycker om. Jag vill åka och titta på en häst och känna att "den här ska jag ha"! Jag skulle aldrig köpa en häst och känna att kanske kan vi fungera ihop. Jag tänker inte stressa för att snabbt hitta en häst.
Jag kommer heller inte köpa en häst som inte gått igenom veterinärbesiktningen och eventuellt blivit röntgad.
2009-01-17 11:36

ne, men de jag menar ÄR att de kan vara BRA FÖRST! sen kan det sluta med att er kemi inte alls håller ihop, eller passa ihop. MAN märker aldrig om man passa  med en häst första gången du SITTEr på den..!!

Jag har ridit så många hästar, jag hade en som jag började med att vara hos, men efter 3 månader kände att VI INTE passade ihop!! Och därför lät jag det vara! Sen var det en jag svarade på och sen insåg jag att "nej vi passar inte Ihop"!! Så man märker INTE de första gången man sätter sig på den!! jag lovar! Jag har ridit sen jag var 4 år.

2009-01-18 12:38

Vissa hästar märker man på en gång om man passar eller inte tycker jag. En häst jag gärna hade tagit, och hade gjort om jag haft råd, kände jag första gången jag satt på henne att vi passade, och kände efter bara några minuter att det skulle gå bra.
Men visst kan det vara bra om man kan få låna hem hästen en kortare period, dock vill ju inte alla låna ut hästen innan eventuellt köp, och det kan jag delvis förstå.
Sen har man ju alltid hört at man ska åka och provrida en häst minst 2 gånger, för att det kan gå bättre eller sämre andra gången.
JAg var och tittade på en häst 3 gånger, red två och körde en gång. Hade jag bestämt mig för den hästen hade jag förmodligen åkt och ridit den en gång till.
Jag har riditi regenlbundet en eller några gånger i veckan i snart 18 år och några gånger per år före det från det jag var 3. Så jag tycker jag ska ha en kanska bra känsla på om man passar med hästen eller inte. Vissa hästar känner man direkt om man passar med eller inte. En del hästar behöver man rida några gånger för att komma på hur dom fungerar.
Hittar jag en häst och känner att den där ska jag ha, får man väl se om man kan ta den på prov.
Sen kommer ju hästen säkert testa en liten efter ett tag, men det betyder ju inte att man inte passar ihop längre eller att man inte kommer göra det.

2009-09-15 13:36

Priset är inte alls viktigt.
Huvudsaken är att det klickar mellan dig och hästen.

2009-10-01 12:16

Klart priset är viktigt när det gäller köp av häst. Hade jag tittat på häst hade jag varit intresserad av prisklass.
Det hade varit kul att veta hur mycket den dyraste hästen kostar.
Klart man ska tänka på hur hästen skick är.

2009-10-04 14:27

Min prisklass är inte särskilt hög om jag skulle titta på häst. Jag skulle inte köpa en höst för över 45000 kr förmodligen, för jag har inte tänkt ha en tävlingshäst. Jag vet att man kan få lägga mycket mer pengar för en tävlingshäst, eller en häst som inte tävlas, beroende på vilken nivå den ligger och stam.
Men lågt pris behöver väl inte vara lika med dålig häst?

2010-11-21 22:10
Priset beror ju mycket på vad man vill ha för slags häst (oftast). jag köpte en vanvårdad travare för 12.000 vilket var alldeles för dyrt i det skick han var i, men själva hästen är värd allt. och nu är han jätte fin dressyr häst. Viktigaste är att man är beredd på vad man tar på sig om man köper en outbildad\\vanvårdad häst. Lågt pris behöver verkligen INTE betyda dålig häst. Jag köpte min jätte fina islandshäst för 5.000 och han har varit handikappshäst innan, han var 15 år då jag köpte han och det är inte gammalt för en islandshäst och han var helt felfri när vi köpte han och det är han fortfarande!! =)

Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier