Sortera efter:
2009-01-18 12:50

Sluta kissa inne

Hej jag undrar om det finns någon som kan hjälpa mig med att få våra 2 katter att sluta kissa inne. Och det är hane och en hona.Snälla finns det nån som kan hjälpa mig
2009-01-18 13:07

Ha flera lådor, begränsa deras utrymme till ett rum tills de lärt sig, prova byta sandsort, kanske prova pellets.

Hur gamla är katterna? Sätt dom på lådorna med jämna mellanrum, och var noga med att hålla lådorna rena. 

Kolla så katterna inte har urinvägsinflammation eller är sjuka på annat sätt.
Är katterna inte kastrerade så kan det vara en fördel då det brukar hjälpa mot kissandet.

Har de någon gång varit rumsrena?
En katt som en gång blivit rumsren kissar inte på andra ställen utan anledning.

 Mer hjälp kan du få när jag vet mer om dina katter =)

2009-01-18 17:57
Tvätta noga där katterna har kissat, har de väl kissat där en gång så går de tillbaks igen om det fortfarande luktar kiss. Ta en spann med vatten och häll i lite ättika och torka med det. Har katterna kissat på något som går att tvätta i maskin så häll i en kapsyl ättika i sköljmedelsfacket. 
2009-01-19 10:23

Hej.

En liten fråga till dig! Har ni varit hos vetrinären? För jag vet att våra gjorde så NÄR dom var sjuka.. Min ena kisse hade njurproblem, och de visade hon genom att inte kissa i lådan. En katt som redan är rumsren Kissar INTE utan anledning.. Finns ju massa med anledningar.

Finns alltid anledningar till allt.

Ett annat altenativ är att dom inte är nöjda med HUR ni rensa lådan, jag ha nämligen en katt här som är lite finare i kanten "Tycker han". Han gå inte på lådan OM det finns ett litet spår av kiss.
DÅ TESTADE JAG MED KRISTALLKATTSAND, SOM MAN BYTER 1 GÅNG I MÅNADEN. den funkar TOPPEN, kostar dock mer än den vanliga. MEN den ÄR värd detta jag lovar!! Testa den, funkar inte det så gå till vet?!! Finns alltid en anledning..

2009-01-19 13:17
Hej, jag har 2 katter, och har haft samma problem, och vi har kristallkattsand nu, men problemet var också att lådan stod i fel miljö för katterna, så att de kände sig otrygga, så pröva att flytta på lådan, ELLER sätt ett "tak" över den. Vissa katter känner sig tryggare med tak. Min farmor har OCKSÅ haft samma problem förr, men nu har hon ett tak över lådan, så det ordnade sig. Byt gärna kattsand, flytta lådan och Lycka till! M.V.H DjurEmma
2009-01-20 21:09

Vår kompis har samma problem med sin 4 månaders honkatt. Den har helt plötsligt börjat kissa på allt mjukt som ligger på golvet om tex en filt trillar ner så kissar hon på den.

Katt lådan står på toaletten men nu vet de inte hur de ska göra. Ska snart ha en liten bebis så de orkar inte hålla på med katten nu och det luktar äckligt överallt.

Något annat bra tips mer än att byta sand i lådan?

 

2009-01-20 21:46

Moffis
Först och främst så bör dom ta katten till veterinären för att utesluta ev sjukdom tex UVI.
Sedan måste de gå lös med ättika. Allt mjukt som den har kissat på, in med det i tvättmaskinen och häll ättika i mjukmedelsbehållaren och tvätta.

Det kan vara så att katten är på väg att börja löpa, så en kastrering är inte fel om den inte ska gå i avel senare. Katten behöver absolut inte ha löpt innan och inte heller fått kattungar innan kastrering!

Om inget av ovanstende hjälper så kan det vara som katten protesterar. Den anser kanske att den inte får tillräckligt med tid? Någon förrändring har kanske skett? Placera lådan på annat ställe och hells ha flera lådor, prova lådor med/utan lock, med/utan lucka, annan sand, mindre/mer sand, tömma minst 2 gånger om dagen.

 Som sagt, en frisk katt som en gång blivit rumsren börjar inte kissa utanför lådan bara så där, utan där ligger alltid något bakom! Observera att en könsmogen katt ofta markerar, vilket man kommer ifrån om de kastrerar den!

Hoppas det löser sig, därför det är inte kul med kattkiss. Men sitter lukten kvar (även om inte vi känner den så kan katten känna den) så kommer katten kitta där igen, så som sagt tvätta allt den kissat på och har den kissat på golvet så späd ut ättika med vatten och torka med det. Ättikslukten försvinner efter någon dag och tar kisslukten med sig!

2009-01-21 12:39

tusen tack för svaret, ska ringa dem o berätta det. Kan vara så att den får lite lite tid och att det kanske inte byts jätteofta i lådan, vet inte riktigt.

Men ska berätta om dina tips.

Tusen tack :-)

2009-01-22 14:27

Våran Hona Nicko, Hon började kissa inne, men allt hade en förklaring, hon hade fel på njuren, och ville inte gå på samma låda som våran andra kisse. Så vi fick råd av vet. när vi varit där med henne att ställa en till låda inne i sovrummet. Hon gick till den i sovrummet, och "emma (andra kissen)" hon gick i köket. Allt blev frid och föjd när vi varit där och sen ställde en till låda inne i sovrummet.

 

Nu ha vi fått avliva henne, Tråkigt nog. Hon mådde inte bra efter 20år. =(


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier